Vanaf 4 Mei 2020 meer inspiratie lessen. Meer info onder aan de pagina.

kracht

De  proefles voor vandaag gaat over onze KRACHT. Wat verstaan we onder kracht? Waar zit jouw kracht? In onze kracht staan, ons leven kunnen leiden in plaats van aan het leven lijden.

De Goden van de tijd uit de Griekse mythologie, Chronos en Kairos. Chronos die de tijd ‘opeet’, gisteren komt nooit meer terug. Kairos, de tijd van het eeuwige moment, waar we telkens naar terug kunnen keren.

Inleiding

Oefening het wiegen op je voeten

De fysieke oefeningen die we doen zijn telkens gericht om contact te maken met ons lichaam, om te durven gaan voelen. Het is de deur naar onze binnenkant. Om te kunnen voelen en onderzoeken wat er in ons leeft, gaan we bewegen, maar we doen dat voelend. Meditatief. Neem je tijd en geef het al je aandacht.

Het wiegen op je voeten is een heel fijne oefening om je aandacht naar beneden te brengen en te vertragen.

Wiegen op je voeten

Uitschudden op 2 voeten

Nog een oefening om te aarden. De zwaartekracht te gebruiken om je aandacht naar je lichaam te brengen, naar je voeten. Tegelijkertijd helpt de zwaartekracht je om je lichaam wat los te schudden, spanning los te laten.

Uitschudden op 2 voeten

Het kloppen op ons lichaam

In deze oefening gebruiken we  naast het schudden van ons lichaam ook onze handen om ons lichaam te voelen, wat wakkerder te maken. Van top tot teen alle plekjes van ons lijf aandacht geven.

Maximale extentie

We gaan via onze beweging zoeken naar verruiming, zowel fysiek als mentaal. We maken ons letterlijk en figuurlijk wat groter. Zoek de ruimte in je beweging, in je lichaam. Zoek ook je kracht, te beginnen met je fysieke kracht en voel of je daarbij ook je innerlijke kracht kan aanspreken.

Maximale extentie

Reflectie oefening / visualitsatie

We gaan tijdens deze visualisatie terug naar een moment waarin we ons voluit in onze kracht voelden. Om ons terug te verbinden met onze kracht, die weer aan te spreken, te voelen, te vergroten en mee te nemen onze dag in.

We gebruiken de kracht van Kairos, de God van het eeuwige moment. Een moment dat een eeuwigheid in zich draagt doordat het zich in ons verankert. Deze momenten zijn een inprint en veranderen ons. Het mooie ook van deze momenten is dat we er naar terug kunnen, dat we ze weer kunnen voelen als we er met onze volle aandacht naar terug gaan. Dan weer voedt deze ervaring ons, als is het al een tijdje (of lang) geleden.

Voel jouw kracht in deze visualisatie, verbind je ermee. Jouw krachtige ik. Jouw onverbloemde essentie die voelbaar was in dat moment terug halen naar het nu.

Na deze visualisatie kan je er je eigen ‘portret’ mee maken.
Misschien wil je er woorden aan geven, misschien kleur of vorm. Misschien wil je er passende muziek bij zoeken..

Het maakt niet uit welke vorm je kiest maar het zal je helpen om er mee te spelen, het vorm te geven. Om het te kunnen vastnemen, vasthouden en er makkelijker naar terug te keren.

Visualisatie

Ik hoop dat je je krachtige ik gevoeld heb, je gesterkt voelt, je energieker voelt dan voor je begon. Koester je eigen kracht deze week; jouw unieke essentie! We sluiten af met een tekst die mij heel dierbaar is en goed past bij onze kracht voelen en erkennen.

Doe je mee?

Doe je mee de komende 5 weken mee met de online inspiratie lessen Kracht en Kwetsbaarheid in Crisistijd?

Ja! Ik doe mee!

Of stuur een mailtje naar info@biodanzametagnes.nl

Of meld je aan op Facebook,

Maak 62,50 over naar IBAN NL76INGB0684439964 t.a.v.  A.J. Woertman o.v.v. online lessen en je naam, of via dit betaalverzoek . Je kan ook een losse les mee doen, dan maak je 17,- over.

Er wordt elke week een toegangscode vrij gegeven waarmee je de les op de website kan bekijken.

Ook krijg je toegang tot de besloten facebookgroep waarin je met andere deelnemers kan uitwisselen over de oefeningen en opdrachten.

Ben jij enthousiast? Deel het met je vrienden! Heel leuk om dit met veel mensen samen te gaan beleven.

Onze grootste angst is niet dat we onvolmaakt zijn. Onze grootste angst is dat we mateloos krachtig zijn. Het is ons licht, niet onze schaduw , die ons het meest beangstigt. We vragen onszelf; wie ben ik om briljant te zijn, prachtig, talentvol, fantastisch? Maar, wie ben jij om dat niet te zijn? Je onbelangrijk voordoen bewijst de wereld geen dienst. Er is niets verlichts aan je klein te maken opdat anderen zich bij jou niet onzeker zullen voelen. We zijn allemaal geboren om de glorie die in ons is, te openbaren. Die is niet in sommigen van ons; die is in iedereen!! En als wij ons licht laten stralen, geven wij onbewust andere mensen toestemming hetzelfde te doen. Als wij van onze eigen angsten bevrijd zijn, bevrijdt onze aanwezigheid vanzelf anderen. Uit: Terugkeer naar Liefde, van Marianne Williamson