“Kracht en Kwetsbaarheid in Crisistijd”

Door Corona konden we een hele tijd niet dansen. Daarom heb ik toen een aantal online inspiratie lessen ontwikkelt om gewoon thuis mee aan de gang te gaan, op jouw moment, op jouw tempo. De lessen zijn erg goed ontvangen en je kan instappen wanneer je maar wil. Mijn intentie met de lessen is om, net als in de Biodanza lessen, je te verbinden met jezelf, met jouw kracht en jouw kwetsbaarheid. Het is geïnspireerd uiteraard op Biodanza maar ook door yoga en Tai Chi.
De eerste onlineles is een proefles. Die kan je kosteloos doen. Klik op de link naar het filmpje en de rest volgt vanzelf. Wil je daarna meer dan kan je je aanmelden voor de overige 5 lessen die samen 62,50 kosten.
Ja! Ik doe mee!


  • 5 wekelijkse online lessen gericht op de verbinding met jezelf. *
  • Elke week ontvang je een wachtwoord waarmee je de les kan bekijken (zo vaak je wil).
  • De deelnemers kunnen uitwisselen met elkaar in een besloten Facebookgroep.

Kracht en kwetsbaarheid is het thema van de jaargroep die dit jaar loopt maar nu onderbroken is duur de Corona crisis. Het thema sluit zo fantastisch aan in deze tijd!

Ja! Ik doe mee!

Kracht; hoeveel moeilijker is het om onze kracht te voelen als we niet kunnen werken, niet kunnen doen waar we goed in zijn, niet de voeding krijgen die we normaal krijgen. We kunnen ons wat ‘in slaap laten sussen’ door alle Corona berichten. Binnen blijven, hoofd onder de dekens en wachten tot het over gaat. Maar dan missen we een kans! Wat wil deze periode ons leren? Wat wil deze periode mij leren? Deze tijd als uitnodiging gebruiken om meer in jezelf te duiken– wie ben ik? Wat wil ik? Waar ligt mijn kracht en mijn uitdaging? Onze focus naar onszelf brengen. Ons richten op onze kracht.

Tegelijk maakt deze tijd ons Kwetsbaar. Worden we ziek? Worden mijn geliefden ziek? Ga ik mensen verliezen aan deze ziekte? Ga ik mijn werk verliezen? Hoe lang kan ik mijn ouders niet bezoeken? Ziekte maakt ons kwetsbaar. Zie eens hoe een klein virus grote gevolgen heeft. Het virus laat ons zo zien hoe kwetsbaar onze wereld is!

Elke les is er dezelfde opbouw:

1. Inleiding over het thema van deze week.

2. Oefeningen die je helpen om in verbinding met je lichaam te komen en te gaan voelen. Van uit: Yoga, tai chi, Biodanza.

3. Reflectie oefeningen; oefeningen die zich richten op jouw binnenwereld van dit moment. Hoe voelt het in jou?  Oefeningen waar je mee aan de slag kan op jouw manier. Het kan zijn dat jij antwoorden die opkomen wil opschrijven, of wil dansen of wil tekenen/ schilderen. Er zijn ook opdrachten bij die je helpen uitreiken naar anderen.  Ik gebruik hiervoor meditaties, vragen, teksten, bedenkingen, filmpjes, muziek.

4. Afsluiting: Elke les wordt afgesloten met een bemoediging, een richting waarmee we de week die voor ons ligt kunnen ingaan. We zijn hier ongeveer een uur mee bezig als je het rustig doet en de tijd neemt. Maar je kan onderdelen of de hele les gerust vaker in de week, of dagelijks, doen. Het zal je helpen je eigen kracht te voelen en ondersteuning te bieden bij jouw weg door deze crisis heen.

Kosten zijn voor de reeks van 5 lessen 62,50
Bij aanmelding stuur een berichtje en maak het over naar IBAN NL76INGB0684439964 tnv A.J. Woertman
BIC: INGBNL2A

Klik op deze link voor de proefles: https://biodanzametagnes.nl/proefles/

Of geef je gelijk op via deze link: Ja! Ik doe mee!