Vanaf 4 Mei 2020

“Kracht en Kwetsbaarheid in Crisistijd”

Alles is anders. Geen Biodanza meer in deze nieuwe tijd. Het is wennen, erg wennen! We missen het gewone, we missen de dans, we missen elkaar. In mij ontstond een nieuwe stroom, om wel de verbinding te blijven zoeken, te blijven voeden, in onszelf. Via wat bredere kanalen, zoals yoga en tai chi en natuurlijk ook uit biodanza. Via deze online lessen hoop ik een bijdrage te leveren om je te verbinden met het wezenlijke in jezelf. Om telkens terug te komen in je eigen kracht. Hopelijk inspireert het je en voedt het je. Hopelijk bied het wat houvast om bij jezelf te komen, te zijn of te blijven. Online lessen om je te verbinden met jezelf, om jezelf te onderzoeken, om trouw te zijn aan jezelf, te luisteren naar hoe het nu werkelijk met jou gaat. Om onze kracht te voelen en terug te halen en onze kwetsbaarheid te onderzoeken.

Ja! Ik doe mee!


  • 5 wekelijkse online lessen gericht op de verbinding met jezelf. *
  • Elke week ontvang je een wachtwoord waarmee je de les kan bekijken (zo vaak je wil).
  • De deelnemers kunnen uitwisselen met elkaar in een besloten Facebookgroep.

Kracht en kwetsbaarheid is het thema van de jaargroep die dit jaar loopt maar nu onderbroken is duur de Corona crisis. Het thema sluit zo fantastisch aan in deze tijd!

Ja! Ik doe mee!

Kracht; hoeveel moeilijker is het om onze kracht te voelen als we niet kunnen werken, niet kunnen doen waar we goed in zijn, niet de voeding krijgen die we normaal krijgen. We kunnen ons wat ‘in slaap laten sussen’ door alle Corona berichten. Binnen blijven, hoofd onder de dekens en wachten tot het over gaat. Maar dan missen we een kans! Wat wil deze periode ons leren? Wat wil deze periode mij leren? Deze tijd als uitnodiging gebruiken om meer in jezelf te duiken– wie ben ik? Wat wil ik? Waar ligt mijn kracht en mijn uitdaging? Onze focus naar onszelf brengen. Ons richten op onze kracht.

Tegelijk maakt deze tijd ons Kwetsbaar. Worden we ziek? Worden mijn geliefden ziek? Ga ik mensen verliezen aan deze ziekte? Ga ik mijn werk verliezen? Hoe lang kan ik mijn ouders niet bezoeken? Ziekte maakt ons kwetsbaar. Zie eens hoe een klein virus grote gevolgen heeft. Het virus laat ons zo zien hoe kwetsbaar onze wereld is!

Elke les is er dezelfde opbouw:

1. Inleiding over het thema van deze week.

2. Oefeningen die je helpen om in verbinding met je lichaam te komen en te gaan voelen. Van uit: Yoga, tai chi, Biodanza.

3. Reflectie oefeningen; oefeningen die zich richten op jouw binnenwereld van dit moment. Hoe voelt het in jou?  Oefeningen waar je mee aan de slag kan op jouw manier. Het kan zijn dat jij antwoorden die opkomen wil opschrijven, of wil dansen of wil tekenen/ schilderen. Er zijn ook opdrachten bij die je helpen uitreiken naar anderen.  Ik gebruik hiervoor meditaties, vragen, teksten, bedenkingen, filmpjes, muziek.

4. Afsluiting: Elke les wordt afgesloten met een bemoediging, een richting waarmee we de week die voor ons ligt kunnen ingaan. We zijn hier ongeveer een uur mee bezig als je het rustig doet en de tijd neemt. Maar je kan onderdelen of de hele les gerust vaker in de week, of dagelijks, doen. Het zal je helpen je eigen kracht te voelen en ondersteuning te bieden bij jouw weg door deze crisis heen.

Kosten zijn voor de reeks van 5 lessen 62,50
Bij aanmelding stuur een berichtje en maak het over naar IBAN NL76INGB0684439964 tnv A.J. Woertman
BIC: INGBNL2A

Klik op deze link voor de proefles: https://biodanzametagnes.nl/proefles/

Of geef je gelijk op via deze link: Ja! Ik doe mee!