Jaargroep met Agnes Woertman 2019- 2020 
Thema: ‘Kracht en Kwetsbaarheid’

Voor deze jaargroep kan je je niet meer aanmelden.
Wil je met een volgende jaargroep meedoen?
Houd dan de website of Facebook in de gaten
.

Vanaf 15 september 2019 start de nieuwe jaargroep.
Ditkeer met het thema ‘Kracht en Kwetsbaarheid’.

We dansen 10 zondagen met dezelfde groep. We verwachten dat je ruime ervaring met Biodanza hebt, in een wekelijkse groep danst (de jaargroep is geen vervanging van de wekelijkse groep maar een verdieping) en je commiteert om (bijna) alle tien dagen samen te dansen.

Thema:
Kracht en Kwetsbaarheid

Kracht en kwetbaarheid zijn twee kanten van dezelfde medaille, ze kunnen niet zonder elkaar. Net zoals yang en yin elkaars essentie in zich dragen, zo geldt dat ook voor kracht en kwetsbaarheid.

Kracht:
Het leven vraagt om onszelf te laten zien, ons unieke zelf te leven. Dit vraagt om onze unieke kracht te leren kennen, te verwelkomen en te laten zien. Hoe eng en moeilijk is dat! Kracht gaat over geloven in jezelf, staan voor jezelf, voelen dat we leven, dat jij helemaal jij mag zijn en je je kan laten zien in jouw unieke zijn. “Onze grootste angst is dat we mateloos krachtig zijn. Het is ons licht, niet onze schaduw, die ons het meest beangstigt.” Deze tekst van Marianne Williamsom gaat al tientallen jaren met mij mee en is nog altijd een inspiratiebron om te durven zijn wie ik ten diepste ben.

Kwetsbaarheid:
Leven en kwetsbaarheid zijn onafscheidelijk. Leven ìs kwetsbaar!
Kracht en kwetsbaarheid zijn onafscheidelijk. Terwijl je er soms alles aan doet om je kwetsbaarheid niet te voelen, het liever te vergeten. We verstoppen onze gevoelens van twijfel, angst, onzekerheid en falen. Bang om afgewezen of onbegrepen te worden, door de mand te vallen of niet goed (genoeg) te zijn.

Maar wat als je dit omdraait? Wat als je durft om kwetsbaarheid als uitgangspunt te kiezen? Mens zijn ìs kwetsbaar. Wat als het ons lukt om telkens onze binnenkant te leven met alles wat er is in het moment? Dan wordt kwetsbaarheid een bron van kracht en de garantie voor een bezield, waarachtig leven.

“Kwetsbaarheid is de kern,
het hart, het centrum van een
betekenisvolle menselijke ervaring”.
Brene Brown

De jaargroep ‘Kracht en kwetsbaarheid’ is een uitnodiging om voluit jouw uniekheid te leven. Om alle facetten die jou precies jij maken, te verkennen, te koesteren en te waarderen. Geïntegreerde kracht en kwetsbaarheid is als een sieraad wat ons mooi, uniek en authentiek maakt.