Jaargroep met Agnes Woertman 2019- 2020  thema Kracht en Kwetsbaarheid

Jaargroep

Een Jaargroep is een heel bijzondere reis door het schooljaar heen. Het is een prachtig avontuur om met een groep ervaren Biodanzadansers een jaar te dansen, te groeien en te verdiepen. De twee voorgaande jaargroepen zijn zo fantastisch geweest en heeft de dansers zoveel plezier en verdieping geboden. Juist omdat je elkaar elke maand weer terug ziet en je je steeds veiliger gaat voelen in de groep, brengen de dagen veel groei tot stand. Vanaf 15 september 2019 start de nieuwe jaargroep, dit keer met het thema “Kracht en Kwetsbaarheid”.

We dansen 10 zondagen met dezelfde groep. We verwachten dat je ruime ervaring met Biodanza hebt, in een wekelijkse groep danst (de jaargroep is geen vervanging van de wekelijkse groep maar een verdieping) en je commiteert om (bijna) alle tien dagen samen te dansen.

Thema Kracht en Kwetsbaarheid

Kracht en kwetbaarheid zijn twee kanten van dezelfde medaille, ze kunnen niet zonder elkaar. Net zoals yang en yin elkaars essentie in zich dragen, zo geldt dat ook voor kracht en kwetsbaarheid.

Kracht: Het leven vraagt om onszelf te laten zien, ons unieke zelf te leven. Dit vraagt om onze unieke kracht te leren kennen, te verwelkomen en te laten zien. Hoe eng en moeilijk is dat! Kracht gaat over geloven in jezelf, staan voor jezelf, voelen dat we leven, dat jij helemaal jij mag zijn en je je kan laten zien in jouw unieke zijn. “Onze grootste angst is dat we mateloos krachtig zijn. Het is ons licht, niet onze schaduw, die ons het meest beangstigt.” Deze tekst van Marianne Williamsom gaat al tientallen jaren met mij mee en is nog altijd een inspiratiebron om te durven zijn wie ik ten diepste ben.

Kwetsbaarheid: Leven en kwetsbaarheid zijn onafscheidelijk. Leven ìs kwetsbaar! Kracht en kwetsbaarheid zijn onafscheidelijk. Terwijl je er soms alles aan doet om je kwetsbaarheid niet te voelen, het liever te vergeten. We verstoppen onze gevoelens van twijfel, angst, onzekerheid en falen. Bang om afgewezen of onbegrepen te worden, door de mand te vallen of niet goed (genoeg) te zijn.

Maar wat als je dit omdraait? Wat als je durft om kwetsbaarheid als uitgangspunt te kiezen? Mens zijn ìs kwetsbaar. Wat als het ons lukt om telkens onze binnenkant te leven met alles wat er is in het moment? Dan wordt kwetsbaarheid een bron van kracht en de garantie voor een bezield, waarachtig leven.

“Kwetsbaarheid is de kern, het hart, het centrum van een betekenisvolle menselijke ervaring”. Brene Brown

De jaargroep Kracht en kwetsbaarheid is een uitnodiging om voluit jouw uniekheid te leven. Om alle facetten die jou precies jij maken, te verkennen, te koesteren en te waarderen. Geïntegreerde kracht en kwetsbaarheid is als een sieraad wat ons mooi, uniek en authentiek maakt.

Data van de 10 zondagen:

15 september, 20 oktober, 10 november, 8 december, (2020) 19 januari, 9 februari, 22 maart, 19 april, 17 mei en 14 juni.

 Locatie:

We dansen in de prachtige, grote zaal van De Pekhoeve
Dorpstraat 94
4851CN Ulvenhout (Breda)

Kosten:
De kosten van de jaargroep bedraagt 550,- 

We streven naar een groepssamenstelling een gemengde groep van mannen en vrouwen tot een maximum van 50 deelnemers. Omdat we met een vaste groep dansen is het niet mogelijk  wanneer je toch stopt gaandeweg het jaar, om je plaats aan iemand anders door te geven. Wanneer de Jaargroep gestart is, is daarom geen restitutie mogelijk.

Bij aanmelding betaal je 200,- (waarvan 100,- restitutie bij afmelding voor 15 augustus) en de overige 350,- betaal je voor 1 september. (In overleg kan de betaling anders geregeld worden)