♥ 5 mei zondag verdiepings vivencia

Vrijheid om voluit jij te zijn

Een verdiepende vivencia van 2 uur voor ervaren Biodanza dansers.

5 mei, de dag waarop we de vrijheid vieren. We leven in een vrij land waarin we worden uitgedaagd om onszelf te zijn. Toch is de druk om je aan te passen aan de norm voor velen nog altijd verstikkend. Vrijheid is geen gelijkheid. We zijn allemaal anders, uniek. Durf jij jouw unieke kleuren te laten zien? Durf jij voluit in jouw kracht te staan? Anders te zijn dan een ander? Beleef jij vrijheid in je leven?

“ Vrijheid is niet voor bange mensen”, een uitspraak die ik ooit las en nooit vergeten ben, waarin ik herken dat het zoveel moed vraagt om jezelf te zijn. Moed om je uit te spreken, moed om het anders te doen, moed om keuzes te maken die jou passen.

Voor mensen met ruime Biodanza ervaring bied ik een verdiepende vivencia aan van twee uur. We ontmoeten mensen die we al kennen maar ook mensen die we nooit eerder ontmoeten. De samenstelling van de avond is telkens anders en verrassend.

Aanvang 19:30 uur (inkom vanaf 19.15)
Waar: Salon van de Levenskunsten Copacabana te Breda
Overakkerstraat 190 te Breda
Kosten: 17,50
Graag aanmelden via FB of met mailtje naar info@biodanzametagnes.nl

 

♥ 30 mei: dansdag op Hemelvaartsdag: de hemel op aarde dansen

“De hemel op aarde dansen”   Biodanza Verdiepingsdag op Hemelvaartsdag 30 mei

met onze voeten op de grond

en ons hoofd in de hemel

het leven vol aangaan

Je bent van harte uitgenodigd om op Hemelvaartsdag een verdiepende dag te beleven met het thema: “de hemel op aarde dansen”. Vroeger gingen mensen deze dag dauwtrappen. Dit woord ‘dauwtrappen’ komt vermoedelijk van het ritueel dat mensen tijdens deze nacht met blote voeten in het gras gingen dansen (dauw – trappen) omdat het een zuiverende uitwerking zou hebben. In Biodanza weten we hoe dans ons bij onszelf brengt (zuiverend werkt) maar ook ons in hogere sferen kan brengen.

We dansen een dag in de lijnen Vitaliteit en Trancendentie. Een dag om de heiligheid van ons leven en de dans te voelen en te voeden.

De hemel is niet ‘iets voor later’, maar meer een staat van bewustzijn waar we telkens naar toe kunnen gaan, of naar kunnen terug keren. De hemel is hier en nu bereikbaar voor ons allemaal. Het zijn de momenten die we allemaal wel in meer of mindere mate kennen; waarbij we ons intens gelukkig, vervuld en rijk voelen, waarbij we opgaan in het moment en ons verbonden voelen met het leven en de wereld om ons heen.

Locatie:  De Pekhoeve te Breda

Donderdag 30 mei

Tijd: 10:30 tot 17:30 uur

Kosten: 55 euro.

Mensen uit de wekelijkse groep en/of huidige jaargroep betalen 50,-

Voor mensen met ruime Biodanza ervaring.

Aanmelden via mail of facebook.

♥13 en 14 juli verdiepigsweekeind, “schoonheid van leven.”

Een zomers weekend , genieten van het leven, van ontspanning, van het moment.

Leven

Als het leven in mij
uit zijn voegen springt
in een moment van tederheid,
of van blijdschap
van ontroering soms.
Dankbaarheid
dat ik leef
in een heel gewoon,
bijzonder moment
om niets in het bijzonder
zo bijzonder.
Dan jubelt het in mij: ik leef

Agnes Woertman

 

Van harte nodig ik je uit om je dit weekend te laten onderdompelen in de schoonheid van het leven. Om het leven te omarmen, te vieren, te leven op jouw eigen manier en er volop van te genieten. De schoonheid van het leven zit niet enkel in onze levensomstandigheden maar ook vooral in onze blik, of we de schoonheid van het moment opmerken. Het is iets waar we telkens voeding aan kunnen geven, zodat het meer plaats in ons leven gaat krijgen. Dat vraagt om onze aandacht in het moment te brengen en om te vertragen.

Het leven is wonderbaarlijk! De schoonheid van een bloem, de grootsheid van een glimlach, de rijkdom van contact. Dit weekend is een uitnodiging om via dans en ontmoetingen de schoonheid te voelen, te beleven en in te nemen. Om zo meer leven aan onze dagen toe te voegen.

We dansen deze dagen beide dagen twee vivencia’s in de Pekhoeve. Wil je lekker samen blijven en in de energie van de groep blijven dan ben je van harte uitgenodigd om tussendoor bij onze vrienden in hun tuin te eten, zwemmen (zwemvijver) en kamperen.  Je kan er ook voor kiezen om wel mee te eten maar ergens anders te overnachten. Het verblijf bij Luc en Hilda in hun tuin is echt paradijselijk. We organiseren dit inmiddels voor de vierde keer. Het is telkens een weelderig weekend; schoonheid van leven ten top!

Praktische informatie:

Het weekend van 13 en 14 juli beide dagen dansen we 2 vivencia’s van 11 tot 18 uur

Locatie: de prachtige zaal de Pekhoeve  te Breda

Kosten voor de tweedaagse Biodanza “Schoonheid van Leven”:  100,-

Kampeermogelijkheden: jullie zijn van harte welkom in de tuin van Luc en Hilda om samen gezellig te kamperen. Kosten 35,- (inclusief kamperen, heerlijk verzorgd diner en ontbijt) Kosten alleen voor mee eten 20,- (kampeer of eet kosten worden cash betaald tijdens het weekend)

Voor aanmelding en informatie:  info@biodanzametagnes.nl 

Toegankelijk voor mensen met ruime Biodanza ervaring.

 

 
 
 
 

 Jaargroep 2019/2020 kracht en kwetsbaarheid.

Er komt weer een jaargroep!

voor meer info klik hier

 

 

 

 

♥ weekeinde over seksualiteit voor vrouwen

Datum: 22 tot 24 November.

In plaats van een jaargroep voor vrouwen , komt er dit jaar een heel weekeind voor vrouwen. Dit weekeind zal  als thema seksualiteit hebben en komt in het najaar. Informatie volgt!
Lees hier alvast meer