Cyclus voor vrouwen, seksualiteit
Reeks van 6 vrouwendagen over Seksualiteit

Op veler verzoek zal deze cyclus zich herhalen in 2019

In Biodanza is seksualiteit de benaming voor het plezier beleven aan ons lichaam, genieten van onze lichamelijkheid. We kennen allemaal het plezier van een warme douche op onze huid of onze blote voeten in een beekje. In Biodanza beleven we dit plezier door te dansen (bewegen), te strelen, te omhelzen.

Ons lichaam is heel gevoelig en wijs. Biodanza nodigt uit onszelf te accepteren precies zoals we zijn, ons lichaam niet langer te bekritiseren maar het te beleven, ons onze gevoelens toe te staan en ze te ervaren. Hoe meer we gaan luisteren en durven voelen wat we voelen, hoe meer we in onszelf zakken, hoe meer we leren van onze eigen gevoelens, hoe meer ons lichaam het onze wordt. Hoe meer we thuiskomen in onszelf.

Samenzijn met vrouwen is belangrijk voor ons, om ons tussen onze zusters veilig, welkom en gedragen te voelen. We zijn elkaars bondgenoten. Een dag enkel met onze zusters zijn helpt ons onszelf dieper te verbinden met onze vrouwelijke kracht en er trots op te zijn.

Deze cyclus van 6 dagen is een uitnodiging om vanuit je eigen beleving je te verbinden met je eigen lichamelijkheid, gevoeligheid, vrouwelijkheid, sensualiteit en seksualiteit. In het samen zijn met onze zusters zullen we dansen, vieren en onszelf verder verkennen. Een dag genieten van onszelf met vrouwen onder elkaar.

Op Internationale Vrouwendag (maart 2015) dansten we samen met veertig vrouwen rond het thema Seksualiteit.

Dit was een dag met een gouden randje; het was feestelijk, intiem, veilig, zusterlijk en helend voor ons allemaal. Het bracht ons allen zoveel dat het niet anders kan dan dat er een vervolg op komt. En dat komt er!!!

Een paar reacties van de vrouwen na vrouwendag:

“Ik vond het ook een geweldige dag, het oversteeg ook mijn verwachtingen, er was zo veel zachte vrouwelijkheid bij elkaar, daarin kon veel ontstaan.
Jij nam ons bij de hand in het geven van toestemming aan onszelf om te voelen door de manier waarop je het ons voordanste, met zo veel plezier, sensitiviteit en vrijheid, prachtig !! Dank je wel daarvoor, ik heb enorm genoten van het samenzijn en geniet nog steeds na merk ik, het is nog bij me en heeft me innerlijk versterkt.”

“Zacht, uitnodigend, inspirerend. Vanuit eigen onschuld, nieuwsgierigheid en kwetsbaarheid. Intiem vanuit respect voor jezelf en de ander. Door plezier en veiligheid werd de angst voor het thema nergens getriggerd bij mij.”